سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روابط عمومی چیست؟ نقش روابط عمومی در سازمان ها

اکثر سازمان های دولتی و خصوصی یک الی چند نفر را به عنوان مسئول روابط عمومی انتخاب می کنند. با این وجود بسیاری از فعالان در حوزه روابط عمومی و مدیران عملکرد کاملی از این مسئولیت را ارائه نمی کنند. ما در این مقاله قصد داریم چیستی، وظایف و نقش روابط عمومی در سازمان را بیان کنیم.

 

روابط عمومی چیست؟

روابط عمومی به کارکنان و سازمان در ایجاد یک رابطه سازنده و مثبت با عموم جاتمعه کمک شایانی می کند. برای این منظور رسانه های سنتی، ارتباطات، شبکه های اجتماعی و تشکیل جلسات حضوری اعم از سخنرانی ها امری ضروری است.

همچنین روابط عمومی در جریان بحران های مختلف ملزم است از شهرت و محبوبیت سازمان محافظت به عمل آورد.

کلیه افرادی که نسبت به دنیای محتوا و رسانه علاقه مند هستند به خوبی می دانند که سطح حرفه ای بودن رسانه ها در کشور های در حال توسعه نزول پیدا کرده است.

 

وجه مثبت روابط عمومی

روابط عمومی در یک سازمان، دولت و شرکت در تلاش است تا داستان هایی را به گوش مردم و جوامع برساند. هدف از این کار ایجاد حس مثبت نسبت به موفقیت ها، محصولات، موقعیت ها و اهداف است.

یکی از وجه تمایز های تبلیغات و روابط عمومی آن است که در تبلیغات یک هدف مشخص دنبال می شود و سازمان حاضر است برای آن محصول پول پرداخت کند. این در حالی است که روابط عمومی با عموم مردم و کل جامعه سر و کار دارد.

به طور مثال فرض کنید فردی مسئول روابط عمومی یک شرکت است که به تازگی برنده ی یک جایزه خاص به موجب عملکردش شده است. بی شک فرد برای استفاده از این اتفاق در خواست می کند تا یک خبرنگار از موفقیت شرکت گزارش تهیه کنید و خبر آن به گوش افراد بیشتری برسد. خبرنگار هم به دلیل ارزشی که این خبر می‌تواند به مخاطب رسانه‌اش برساند، چنین کاری را قبول می‌کند. 

 

وجه منفی روابط عمومی

وظایف روابط عمومی به ایجاد روایت های مثبت محدود نمی شود. بلکه کنترل خسارت‌هایی که به شهرت یک فرد یا سازمان وارد می‌شود نیز از جمله اهداف روابط عمومی‌ست.

مثلا فرض کنید که شرکت شما تولیدکننده‌ی یک محصول برای مصرف‌کنندگان عمومی‌ست. یک روز خبر می‌رسد که آخرین تولیدات شما به سلامتی چند نفر از این مصرف‌کنندگان ضربه زده است. (مثلا ماده‌ی خوراکی تولید کرده‌اید که چندین نفر را مسموم کرده) یک کمپین ساده‌ی تبلیغاتی برای کنترل خسارت در چنین مواردی کفایت نمی کند.

در این موقعیت، روابط عمومی از راه‌های مختلف به مردم و تمامی مصرف‌کنندگان اعلام می‌کند که از آخرین تولیدات شرکت استفاده نکنند و آن‌ها را به مراکز خاصی بازگردانند.

 زین پس دلیل اتفاق را منتشر کرده و این خبر را پخش می‌کند که اقدامات جدیدی برای بالا بردن امنیت خط تولید انجام شده تا چنین اتفاقی دیگر تکرار نشود. اقدامات جدید به شکلی کاملا شفاف برای عموم مردم توضیح داده می‌شوند تا اعتماد آن‌ها نسبت به محصول احیا گردد.

مجموعه ‌ی این اقدامات، شهرت مثبت شرکت را حفظ می‌کنند و رابطه‌ی آن با مخاطبین را هم مثبت نگه می‌دارند.

 

تفاوت روابط عمومی مدرن و تبلیغات

هم روابط عمومی و هم تبلیغات برای ساختن برند و ارتباط با مخاطبین احتمالی کاربرد دارند و تفاوت اصلی‌شان در پولی بودن تبلیغات است در حالی که روابط عمومی اصولا نباید پولی به رسانه‌ها پرداخت کند.

از سری تفاوت های بالقوه روابط عمومی مدرن و تبلیغات می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • جامعه‌ی هدف در تبلیغات کوچک‌تر است و با دقت بیش‌تری انتخاب می‌شود تا به فروش منجر شود. روابط عمومی با عموم مخاطبین سر و کار دارد و جامعه‌ی هدف را خیلی محدود نمی‌کند.
  • هدف روابط عمومی افزایش آشنایی مخاطبین با برند و بعد ایجاد اعتماد است. هدف تبلیغات، افزایش فروش است.
  • در تبلیغات شما روی تمام مراحل و محتوا کنترل دارید. در روابط عمومی، شروع کار از سمت شماست اما کنترل نتیجه و محتوای منتشرشده در اختیار رسانه‌ها قرار دارد.
  • نگاه روابط عمومی بلندمدت و استراتژیک‌تر از تبلیغات است.
  • محتوای تبلیغات همیشه قابل باور نیست و اعتماد مخاطبین به آن کم‌تر است. اعتماد به رسانه‌ها و محتوایی که در اثر فعالیت‌های روابط عمومی منتشر می‌شود، بیش‌تر است.

 

منبع